ViewPoint maakt koppelen met externe leveranciers nog eenvoudiger

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Itris vindt openheid van het primaire informatiesysteem essentieel voor een corporatie. Wij vinden het belangrijk dat woningcorporaties een op maat gesneden combinatie van verschillende toepassingen kunnen kiezen, waarbij ViewPoint de centrale gegevensbron is en blijft voor de driehoek van huurders, contracten en vastgoed. ViewPoint biedt de corporatie in deze keten de centrale processturing op basis van de CORA-processen. Deze sturing vormt het fundament van de operationele processen voor de woningcorporatie. Extra sturingsinformatie wordt in deze keten veelal gegenereerd in en door expertsystemen die op maat kunnen communiceren met het centrale ViewPoint Home ERP-systeem.

Wat is het ViewPoint Integratie Platform?
Het ViewPoint Integratie Platform, afgekort tot VIP, zorgt ervoor dat je met ViewPoint Home volledig vrij bent om te integreren met welke andere toepassing dan ook en de gewenste informatie kunt uitwisselen. Dit doen wij door gebruik te maken van een grote verscheidenheid aan verschillende webservices binnen het Integratie Platform.

Itris werkt voortdurend aan de verdere ontwikkeling van webservices binnen het ViewPoint Integratie Platform (VIP) en configureert daarmee standaard ViewPoint adapters. Deze adapters zijn voor geconfigureerd per expertpartner volgens de geldende leveranciersovereenkomst.

Wat is een adapter?
Een adapter is een set van bij elkaar horende webservices die Itris samen met de koppelende leverancier heeft samengesteld en getest. Als een leverancier meerdere applicaties biedt maken we per product van een leverancier een eigen adapter. Omdat Itris de adapter samen met de leveranciers test en oplevert en alle afspraken vastlegt in de leveranciersovereenkomst, ben je als gebruiker van de adapter verzekerd van een correcte werking en kunnen wij vanuit Itris daar de gewenste garanties vanuit de Service Level Agreement op bieden. Door het gebruik van versienummers op de adapters kunnen Itris en de externe leveranciers bovendien eenvoudig blijven door ontwikkelen aan nieuwe koppelvlakken zonder dat bestaande koppelingen daar last van hebben bij updates.

Bijgewerkte adapters op ViewPoint Home
Recent zijn een aantal bestaande adapters bijgewerkt naar de nieuwste mogelijkheden die ViewPoint Home te bieden heeft op het gebied van informatie-uitwisseling:

  • DataBalk CRM Vastgoedtabel adapter
  • Embrace Klantvolgsysteem adapter
  • Luxs Vastgoed Data adapter
  • Mind2Pay DMS adapter
  • Postex adapter
  • ZIG Woonruimte bemiddeling systeem adapter
  • ZIG Klantvolgsysteem adapter

Meer weten?
Neem contact op met jouw accountmanager via sales@itris.nl wanneer je meer informatie wenst over één van deze nieuwe adapters of onze andere uitgebreide koppelmogelijkheden met ViewPoint Home.

Bron: Itris, Foto: Itris