Voice AI Premium: de overtreffende trap van Voice AI Lite

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Waar AI op veel vlakken zijn intrede al lang en breed gedaan heeft, is er nu ook de overtreffende trap. 10FORIT heeft de software EEZYCOM Voice AI Lite al lange tijd in gebruik. Deze maakt de klantenservice van bedrijven klantvriendelijker, maar ook meer behapbaar voor de medewerkers. Nu is er een overtreffende trap, die veel problemen kan oplossen en uitkomsten biedt voor zowel bedrijven als klanten.

Nog even een korte uitleg over Voice AI Lite
De bekendste vorm van Voice AI van 10FORIT geeft de mogelijkheid om repeterende vragen te laten beantwoorden door AI. Klanten die bellen naar de klantenservice met een algemene vraag worden op deze manier snel geholpen. De vraagstelling van de klant wordt namelijk herkend door AI en daarop wordt de passende oplossing of het juiste antwoord gegeven. Dit scheelt de medewerkers van de klantenservice aanzienlijk veel tijd, zij kunnen zich zodoende beter focussen op de complexere vraagstukken.

Niet alleen is het tijdbesparend voor het personeel, ook de kosten worden hiermee gedrukt. Medewerkers zijn niet langer meer bezig met het te woord staan van klanten met een veel voorkomende vraag. Aan de andere kant zullen klanten niet snel meer te horen krijgen dat wegens vakantiedrukte de wachttijden langer dan normaal zijn, dat ze nummer dertien in de wachtrij zijn, of de grootste dooddoener: ‘Al onze medewerkers zijn in gesprek’.

De overtreffende trap, Voice AI Premium
Net als de Albert Heijn XL, is er ook een XL variant bij 10FORIT als het om de EEZYCOM Voice AI software gaat, namelijk Voice AI Premium. Deze variant op de Voice AI Lite biedt logischerwijs uitgebreide mogelijkheden, waardoor klanten nog eerder en beter geholpen kunnen worden én op ieder moment van de dag. Écht ieder moment. Stel, een bewoner van een huurwoning merkt ‘s avonds dat de ketel het niet meer doet. De bewoner zou graag de woningcorporatie willen bellen, maar de medewerkers van de klantenservice zijn op dat moment al naar huis. Voice AI Premium blijft beschikbaar, dag en nacht.

Wanneer de bewoner belt met het probleem van de ketel, kan de software het probleem herkennen en dieper op de zaak ingaan. Gevraagd kan worden om welke foutmelding het gaat en aan de hand van het antwoord hierop kan AI de bewoner verdere instructies geven. Mocht het zo zijn dat een probleem niet zonder monteur te verhelpen is, dan kan met Voice AI Premium zelfs een afspraak ingepland worden met een monteur.

Voice AI Premium gaat dus dieper in op de materie en kan degene die belt beter helpen met het vinden van een oplossing. Mocht er op dat moment geen oplossing mogelijk zijn en moet er een écht persoon aan te pas komen, dan kan de agenda van een werknemer erbij gepakt worden en een afspraak ingepland worden.

Bron: 10FORIT, Foto: 10FORIT