Woningstichting Openbaar Belang verlengt samenwerking met NEH

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op een zonnige dinsdag, 29 mei 2018 te Zwolle, is de samenwerking tussen Woningstichting Openbaar Belang en NEH officieel voortgezet. Sjoerd Quint, directeur-bestuurder en Paul Velzen, manager financiën, lichten deze stap toe. 

Betrouwbare ICT-partner 
Specialisatie, meer persoonlijke aandacht en focus op specifieke doelgroepen. Het zijn zo maar enkele speerpunten in de nieuwe ondernemingsstrategie van Openbaar Belang, die bijna is afgerond. “En daarom gaan we ook met onze IT een volgende stap maken,” vertelt Sjoerd Quint. 

Het eerste contract met NEH dateert uit 2010. Waarom met NEH verder? “We worden prettig ontzorgd door NEH. We voelen dat de ICT bij NEH in vertrouwde handen is en dat ervaren we ook dagelijks in de praktijk. Zo wordt bijvoorbeeld snel gereageerd op onze vragen. Hiermee onderscheidt NEH zich als een laagdrempelige ICT-partner, waarbij de communicatielijnen erg kort zijn.” 

Paul Velzen voegt toe: “De cultuur binnen NEH komt sterk overeen met onze eigen bedrijfscultuur. Deze match geeft ons het fijne gevoel in NEH een betrouwbare partner te hebben.”

Toekomstige samenwerking 
Wat verwacht Openbaar Belang van de samenwerking gedurende de komende vijf jaar? Paul Velzen legt uit: “NEH is de laatste tijd sterk gegroeid. Gedurende dit groeiproces hebben we eenzelfde dienstverlening ervaren. Dit geeft de flexibiliteit van de organisatie weer. Hierdoor zien we de toekomst positief tegemoet. We voorzien korte communicatielijnen op basis van persoonlijk contact. Hierbij gaan we uit van optimale deskundigheid op de Servicedesk van NEH.”

Focus op kernactiviteiten 
Afsluitend vertelt Sjoerd Quint over het belang van goede ICT voor een woningcorporatie: “ICT is zeer belangrijk om onze strategie ten uitvoer te brengen. Door outsourcing hebben we meer focus op onze kernactiviteiten en kunnen we onze mensen inzetten op de deelgebieden waar zij sterk in zijn. Hier profiteren de huurders ook direct van.”

Over Openbaar Belang 
Openbaar Belang werd opgericht in 1900 en was daarmee de eerste woningcorporatie in Zwolle. Tegenwoordig telt de woningcorporatie circa 30 medewerkers en ruim 2.600 woningen. Naast woningen heeft de organisatie ook garages, enkele bedrijfsruimtes, woonwagens en woonwagenstandplaatsen.

Over NEH 
NEH ontzorgt sinds 2004 meer dan 50 woningcorporaties middels outsourcing van de ICT. Ruim 90 medewerkers ondersteunen corporaties en hun medewerkers met onder andere outsourcing van Kantoorautomatisering, gebruikersondersteuning, cloud diensten, back-up, replicatie en uitwijk, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Vanuit haar ervaring met 7 primaire pakketten, meer dan 400 verschillende applicaties en de dagelijkse ondersteuning van duizenden corporatiegebruikers is NEH de meest ervaren ICT-partner voor woningcorporaties.

Bron: NEH | Foto: Openbaar Belang