Zig en de dVi: Uniek in system-to-system aanlevering

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De jaarlijkse aanlevering van de verantwoordingsinformatie (dVI) naar SBR-wonen (Autoriteit woningcorporaties, het WSW en het ministerie van Binnenlandse Zaken) is een aanzienlijke taak. Deze verplichting vraagt veel inspanning, vooral direct na het afronden van de jaarrekening. Bij Zig geloven we dat dit proces efficiënter kan en moet. We hebben deze visie succesvol in de praktijk gebracht: Zig was de eerste met een effectief platform voor de samenstelling van de dVi én blijft tot nu toe de enige aanbieder die directe, system-to-system aanlevering mogelijk maakt.

Klanten van Zig nemen een voorsprong met de dVi
Het SBR-wonen portaal opent op maandag 1 april weer zijn deuren voor het indienen van de dVi2023. Zig zet de trend: onze klanten kunnen nu al beginnen met het invullen van de dVi. De recente tests met Digipoort voor de directe aanlevering van verantwoordingsinformatie waren een succes. Binnen aanzienlijke tijd wordt de system-to-system manier van aanleveren verplicht, maar Zig is hier al volledig klaar voor.

“De system-to-system aanlevering van de dVi maakt het proces veel eenvoudiger dan in voorgaande jaren. Veel gegevens zijn automatisch vooraf ingevuld vanuit het bronsysteem, wat enorm veel tijd bespaart. Bovendien is de portal zeer gebruiksvriendelijk.”
– Else Lamers en Paul Rogier, IJsseldal Wonen

Hoe kunnen we jou helpen met de dVi?
Weet je niet waar je moet beginnen of heb je ondersteuning nodig bij het invullen van de dVi? Collega Anouk de Haan vertelt je er graag alles over en helpt je verder.

Neem contact op met Anouk!

Bron: Zig, Foto: Zig