Zig: Innovatie binnen handbereik

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Om als woningcorporatie de uitdagingen van morgen het hoofd te kunnen bieden, is het belangrijk om te innoveren en zo je bedrijfsvoering continu te optimaliseren. Welke rol speelt software daarbij? Zig vertelt op 14 september meer over hoe zij Built to Innovate zijn, en welke voordelen dat corporaties biedt. In gesprek met CorporatieGids.nl licht Marketingmedewerker Lotte Rietveld alvast een tipje van de sluier op.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
In een dynamische tijd waarin verandering de enige constante factor is, laten wij graag zien waarom wij ‘Built to innovate’ zijn. Wij geloven dat innovatie niet hoeft te betekenen dat we naar de sterren reiken. Echte innovatie, die de woningcorporatiesector écht verder helpt, begint op de grond, in de kern van de corporatie en ligt veel dichterbij dan je denkt.

Als marktleider richten wij ons op innovaties die de dagelijkse werkzaamheden verbeteren en optimaliseren. Geen grote, complexe projecten die ver van de dagelijkse realiteit staan, maar praktische, direct toepasbare innovaties die jouw organisatie morgen al verder helpen. 

Tijdens CorporatiePlein 2023 krijg je de kans om deze innovaties zelf te ervaren. Ontdek hoe onze volledige productsuite woningzoekenden, huurders, corporatiemedewerkers én ketenpartners verder helpt. Maak kennis met de verbondenheid en synergie tussen onze oplossingen, ontworpen om woningcorporatiemedewerkers daadwerkelijk te laten innoveren. 

Kom langs op de stand van Zig, waarin visie, ambitie en innovatieve producten samenkomen. Wij laten graag zien hoe we jou kunnen helpen. De grote stand is dit jaar niet te missen. Je krijgt hier ook uitgebreid de kans om kennis te maken met het Zig | Informatieplatform (voorheen Skarp) en het Zig | Onderhoud Platform (voorheen Casix).

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Tijdens de beurs houden wij verschillende kennissessies voor bezoekers:

Zig | Aanbod Platform 
Ontdek de nieuwste mogelijkheden van het complete en meest gebruikte verhuurplatform, speciaal ontworpen voor de woningcorporatiesector. Met real-time inzichten en diepgaande filters voor een ultieme zelfservice ervaring. Je ziet hoe jij altijd als eerste op de hoogte bent van wat er speelt in jouw regio. Vergelijk daarnaast prestaties met andere woonruimteverdeelregio’s in Nederland met behulp van uitgebreide data op het Zig | Informatieplatform. Creëer nieuwe strategieën en optimaliseer processen met behulp van benchmarking. 

Zig | Informatieplatform (voorheen Skarp) 
Klaar voor de toekomst. Het informatieplatform is klaar voor de volgende grote stap. We geven je nu al inzicht in de performance van je organisatie met data uit alle mogelijke bronnen. Dit doen we door data uit een rijk scala aan bronnen te combineren, van interne informatie tot open data. Daarbij staan we klaar om je te ondersteunen bij het waarborgen en optimaliseren van de kwaliteit van deze data, waardoor het verkregen inzicht steeds nauwkeuriger wordt. 

Dankzij onze werkwijze, die gebaseerd is op standaarden, kunnen we je ook bijstaan om je prestaties te benchmarken tegenover die van andere corporaties en vastgoedbeheerders. Dit vormt ons belangrijkste streven voor het komende jaar: de implementatie van 'benchlearning' als hulpmiddel voor continue verbetering en groei.

Een selectie van de producten waar we je tijdens de beurs graag meer van laten zien: 

Datakwaliteit Monitor 
Met de Datakwaliteit Monitor breng je de datakwaliteit in je organisatie naar een hoger niveau. We laten graag zien op welke manier je de datakwaliteit kunt meten, er normen aan kunt koppelen en hoe je de datakwaliteit kunt borgen door die te koppelen aan verantwoordelijken. En natuurlijk kun je zien hoe de datakwaliteit zich ontwikkelt in de tijd. 

Asset management 
Het asset management dashboard geeft je een 360°-beeld van je bezit. Van beleidswaarde tot klanttevredenheid, van onderhoudsuitgaven tot gemiddelde woonduur – alle cijfers staan bij elkaar in een overzichtelijk dashboard. Daarnaast is er een overzichtspagina met alle indicatoren per complex. Primeur op de beurs is informatie over circulair ontwikkelen: wat is de opgeslagen CO2-waarde van ieder cluster en wat is de potentie van het hergebruik van materialen?

Klantvolgsysteem 
Ontvang je veel taken via verschillende kanalen en wil je de routing en het aantal openstaande taken bijhouden? Dan is het KVS-dashboard precies wat je nodig hebt! Met dit dashboard heb je direct antwoord op al je vragen, zoals: Hoeveel taken zijn er binnengekomen? Via welke kanalen komen ze binnen? Wat is de huidige routing? En belangrijker nog, voldoe je aan de SLA? Het KVS-dashboard is jouw tool om je service naar een hoger niveau te tillen en de klanttevredenheid te verbeteren.

Woonfraude 
Inschrijffraude, criminaliteit, onrechtmatige bewoning – allemaal vormen van woonfraude. Met het woonfraudedashboard monitor je al je dossiers en zie je hoe succesvol je aanpak is.

Zig | Woonservice Platform
Maak kennis met onze gepersonaliseerde App voor Huurders. We laten je de reis van de klant ervaren binnen onze unieke app. 

Ervaar hoe gemakkelijk het is om zelfserviceprocessen en reparatie- en onderhoudsprocessen te integreren binnen de app en het portaal. Plan rechtstreeks in de agenda van de aannemer en blijf voortdurend op de hoogte van de status van aanvragen. Dit betekent meer gemak voor medewerkers, aannemers en een optimale ervaring voor huurders. Ontdek hoe Zig jouw woningcorporatie volledig kan ontzorgen. 

Conversational Chat 
Ontdek alles over Conversational Chat, de slimme software-oplossing die menselijke expertise en AI (Artificial Intelligence) combineert voor een optimale klantenservice. Dankzij de naadloze integratie in kanalen zoals WhatsApp en je eigen app, ben je altijd bereikbaar voor je klanten. Onze bewezen aanpak leidt tot een klanttevredenheid van 9+. Kom alles te weten over de voordelen van Conversational Chat, waar technologie en menselijk inzicht samenkomen voor de beste klantenservice. 

Zig | Onderhoud Platform (voorheen Casix) 
De fusie tussen Zig en Casix is rond. Wij nodigen je graag uit op de stand om de voordelen van deze samensmelting te ontdekken. 

Zig is op CorporatiePlein te vinden op stand 6.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Zig