Zig Websoftware over de optimale dienstverlening voor woningcorporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Waar liggen de grootste kansen om digitale dienstverlening verder te optimaliseren en innoveren? Het antwoord op deze vraag staat op 21 september centraal bij Zig Websoftware tijdens CorporatiePlein.

Verhoging zelfservicepercentage
Zig Websoftware ziet in het zelfservice-succes van woonruimtebemiddelingsomgevingen de mogelijkheid om het zelfservicepercentage van huurders te verhogen. Gerbert Kooij, algemeen directeur van Zig: "Dit door woningzoekenden digitaal mee te nemen en ongemerkt over te zetten naar het huurdersportaal. Dit is mogelijk voor elke corporatie: vanuit het WoonruimteBemiddelingsSysteem (WBS) kan met elk type huurdersportaal - Zig, Batavia, Malengo, Kubion, Aareon, cegeka-dsa, Qvision, Fabrique en Pro-impact - worden gekoppeld."

Leegstandreductie
"Daarnaast zien wij kansen op het gebied van huurderving door mutatieleegstand. Deze is bij woningcorporaties per woningmutatie minimaal twintig dagen, terwijl dit bij commercieel vastgoed standaard nul dagen is. Daarom hebben wij ons WBS verder geoptimaliseerd en kunnen corporaties met de analyse-tool direct sturen op leegstand. Het resultaat zijn succesverhalen met een leegstandreductie van maar liefst tien dagen, wat gelijk staat aan 120.000 euro extra omzet bij een mutatiegraad van acht procent per 10.000 vhe."

Spraakherkenning
"Ten slotte  is Zig druk bezig met de innovatie rondom spraakherkenning. Klanten van corporaties blijken drempels te ervaren in het gebruik van de zelfservice-portalen. Een deel van de huurders is analfabeet of laaggeletterd, en een ander deel vindt het gewoonweg te veel tijd kosten om een formulier in te vullen. Spraakherkenning biedt uitkomst."

"Zig gelooft in de kracht van co-creatie en werkt daarom samen met corporaties om constant te verbeteren in slimmer samenwerken. Projecten verlopen niet langer via de watervalmethode, maar efficiënt met Scrum. Daarbij leveren wij ook software op basis van SaaS. Innovatieve ontwikkelingen die passen bij deze tijd!"

Oplossingen van nu
Op CorporatiePlein wil Zig Websoftware bezoekers de zelfservice-mogelijkheden in levenden lijve laten ervaren. Gerbert: "Vanuit een intuïtieve customer journey wordt de woningzoekende digitaal meegenomen naar het huurdersportaal. Een oplossing die toepasbaar is voor elke woningcorporatie, ongeacht de leverancier van het portaal of back-officesysteem dankzij onze koppelingen. Daarnaast laten wij op onze stand zien hoe je huurders een reparatieverzoek kan laten indienen met behulp van spraakherkenning. Kortom: ontdek op onze stand wat er aan innovatieve oplossingen voor woningcorporaties nu al mogelijk is."

Zig Websoftware is op CorporatiePlein te vinden op stand 61.