Softwarebedrijf Aareon NL neemt Embrace over

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De aandelen van het Groningse softwarebedrijf Embrace The Human Cloud zijn verkocht aan Aareon NL. De samenwerking moet de strategie van Embrace versnellen op het gebied van internationalisering en uitbreiding van hun dienstverleningspropositie naar nieuwe niches. Aareon haalt hiermee hoogstaande en bewezen oplossingen in huis voor hun Europese clientèle. 

Met hun internationale ambities en de wens om hun oplossing voor digitale dienstverlening uit te rollen naar meerdere niches is Embrace onder leiding van investeerder (en grootaandeelhouder) SiS op zoek gegaan naar een strategische koper, die hen kan helpen de ambities die ze hebben te realiseren. Dat is Aareon geworden. De samenwerking versterkt de positie van Aareon als sterke SaaS PropTech, met bijna 2.000 medewerkers in Europa. Deze overname is een van de grotere uit de geschiedenis van Aareon. 

Investering in verdere groei
Door de samenwerking met Aareon heeft Embrace meer mogelijkheden gekregen om haar ambities te verwezenlijken. Het Europese netwerk, de sterke positie in de vastgoedmarkt en het krachtige partnership met Microsoft maken Aareon tot de uitgelezen partner. 

Martin Holwerda (foto rechts), directeur van Embrace, is erg verheugd met deze ontwikkeling. “We vonden het belangrijk om voor Embrace een strategische koper te vinden die niet alleen mee wil investeren in verdere groei, maar ons ook de ruimte wil bieden om zelfstandig en vooral onszelf te blijven. Aareon is deze partij."

Embrace blijft zelfstandig actief 
Ondanks de overname verandert de koers van Embrace niet. “We starten geen exclusieve gezamenlijke ontwikkeling op het gebied van digitale dienstverlening voor woningcorporaties, maar blijven beiden werken aan en volgens open standaarden”, licht Martijn Weesjes (foto links), oprichter van Embrace, toe. 

Embrace blijft onder eigen naam volledig zelfstandig actief in de markt, net als andere deelnemingen van Aareon zoals OSRE en Twinq, en blijft samenwerken met alle andere partijen. Het bestuur blijft in handen van Martin Holwerda en Martijn Weesjes. 

Embrace is de afgelopen jaren explosief gegroeid, waarbij SiS de volledige periode - en veel langer dan gebruikelijk - heeft meegeïnvesteerd in de groei van het bedrijf. "Ik ben enorm trots op alles wat we bereikt hebben in de afgelopen jaren", zegt Martijn. "We zijn in amper tien jaar tijd gegroeid van een idee naar een bedrijf met meer dan 500 klanten. Dit was een proces van vallen en opstaan en ik ben al onze klanten dan ook enorm dankbaar voor de kansen die we hebben gekregen, de mooie dingen die we samen hebben gemaakt en voor het geduld en begrip die af en toe nodig waren. Ik kijk enorm uit naar dit volgende hoofdstuk waarin we gezamenlijk verder bouwen aan de toekomst van Embrace." 

Bron: Embrace, Foto: Embrace